/files/3/5/7/5/Veldbloemen-graan-Terschelling.jpg?width=1600&height=500&mode=crop

Terschellinger Natuur

Eén van de meest aantrekkelijke kanten van Terschelling is de uitgestrekte natuur, waar u vrijwel zonder enige beperking doorheen mag wandelen of fietsen. Deze natuur is zo mooi en zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Niet alleen voor de fanatieke vogel- en plantenkenners is Terschelling zeer bijzonder, maar ook voor de mensen die simpelweg rust, ruimte en frisse lucht zoeken is Terschelling een verademing.
 
Terschelling heeft een unieke combinatie van uitgestrekte en weidse natuur en een praktische onmogelijkheid om te verdwalen. De zee is nooit ver en als u eenmaal weet hoe de kust loopt, weet u ook altijd hoe u thuis moet komen. Bovendien is er altijd wel ergens in de uitgestrekte duinlandschappen een hoog duin te vinden van waar u niet alleen het eiland kunt overzien, maar ook andere eilanden en op heldere dagen zelfs de kust kunt zien liggen.
 
Kortom: ideaal als u lekker het gevoel wilt hebben helemaal alleen op de wereld te zijn, maar geen zin hebt om de weg kwijt te raken!
 
Er zijn enkele aangewezen natuurgebieden op Terschelling, zoals de wereldberoemde Boschplaat en het cranberryparadijs 'De Koegelwieck' op het Oostelijk deel, de Noordsvaarder op het Westelijk deel en op de Waddendijk staat u te staren over een natuurgebied van wereldkwaliteit, met alle vogelpracht en de unieke getijdenwerking.