Vervoer

De veerboot naar Terschelling gaat vanuit Harlingen. De haven in Harlingen is makkelijk bereikbaar met de auto, maar ook prima met de trein die helemaal naar de haven rijdt.


Met de auto

U rijdt naar Harlingen en u kunt daar parkeren of de auto meenemen op de boot. De boot is wel vrij prijzig met een auto en bovendien kunt u gemakkelijk met de fiets uit de voeten. Maar neemt u toch liever de auto mee, dan is het fijn om te weten dat u die bij uw eigen bungalow kunt parkeren.

Er zijn verschillende parkeeropties in Harlingen. Onder de haven zit een parkeergarage die echter niet goedkoop is. Iets verderop zit een lang-parkeren terrein met pendelbussen naar de boot. Het is ook goed te lopen vanaf dat terrein naar de boot.

 

Met het openbaar vervoer

U maakt het uzelf best gemakkelijk door lekker de trein of bus te nemen. De treinen stoppen op station Harlingen Haven, daar kunt u wandelen naar de boot. U stapt wel in Leeuwarden van de NS over op een lokale treinvervoerder, dus vergeet niet in Leeuwarden even uw OV-pas uit en in te checken.

Er gaat ook een bus over de Afsluitdijk. Deze Qliner rijdt regelmatig tussen onder andere Alkmaar en Harlingen.

 

Met de fiets

Misschien een beetje een vreemde suggestie, maar elk jaar gaan mensen gewoon lekker op de fiets onderweg naar Terschelling vanuit het hele land. Dat gebeurde heel vroeger al, en nog steeds is dat een verrassend veel voorkomende methode. Komt u met de fiets naar Terschelling? Op de langzame boten kan tegen een kleine vergoeding uw fiets mee zodat u op het eiland ook met uw eigen fiets kunt blijven fietsen!

 

Vervoer op Terschelling

 

Openbaar vervoer

Op Terschelling kunt u met de bus, met de taxi of per fiets naar ons toe komen.

Komt u met de bus? Buslijn 121 rijdt naar West aan zee (Paal 8) via Midsland Noord, halte ET10. Vanaf hier loopt u naar ET10 en slaat rechtsaf de Duinweg in. Na ca. 600 meter komt u bij onze vakantiewoning de Fuik. Wanneer u 100 meter verder loopt, arriveerd u bij onze woning Kijkduin.

Afhankelijk van het seizoen en/of het tijdstip waarop u met de boot arriveert, is het mogelijk dat lijn 121 niet rijdt. Dan kunt u buslijn 120 naar Oosterend nemen. Vraagt u de buschauffeur of hij via Midsland-Noord ET10 wil rijden. Dit gebeurt namelijk alleen op verzoek.

 

Fiets huren

U kunt ook een fiets huren op de haven. Het is ca. 6,5 kilometer naar vakantiehuis Kijkduin en de Fuik fietsen.

Elke fietsverhuurder die op de haven fietsen verhuurd zal uw bagage gratis naar het park brengen, zodat u ook lekker de toeristische route per fiets kunt nemen. Uw vakantie is al begonnen zodra u de boot af stapt!

De verhuurder komt als u daar om vraagt ook de bagage weer (kostenloos) halen op uw vertrekdag.

 

Met de auto

Bij aankomst op het eiland dient u de volgende route aan te houden. U rijdt de veerhaven uit en slaat rechtsaf de Willem Barentszkade op. Aan het eind van de kade maakt de weg een flauwe bocht naar links en na 50 m een bocht naar rechts richting Midsland. Na ca. 5 km komt u via de hoofdweg in Midsland. Hier volgt u de borden richting Midsland-Noord. U rijdt nu over de Heereweg richting zee. De 2e weg aan uw linkerhand (na restaurant "de drie Grapen") is de Duinweg. Deze rijdt u in en na ongeveer 600 m. komt u aan bij vakantiehuis de Fuik, ongeveer 100 m. verder staat ons vakantiehuis Kijkduin 

 
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.