Sterren kijken op Terschelling!

Terschellingrecreatie is de initiator en financier van Dark Sky park de Boschplaat.
Vakantiepark de Riesen ligt in een van de donkerste gebieden van Nederland.
Ideaal om ’s avonds of ’s nachts sterren te kijken.
Veel sterren kunt u zien in de omgeving van Vakantiepark de Riesen.
Overdag is het in de omgeving van vakantiepark de Riesen al erg mooi: een enorm gebied met duinen, duinmeer, bos, weilanden, wad en strand. ’s Nachts overtreft het zicht hier echter je stoutste verwachtingen.
Dan wordt het gebied verlicht door een schitterende sterrenhemel. Daarom is Terschelling een van de plaatsen waar je het beste sterren kunt kijken.
Op onze receptie kunt u meer informatie krijgen over welke sterren er iedere avond aan de hemel zichtbaar zijn met het blote oog. Mits er niet teveel bewolking is.

Duurzaamheid

Bij vakantiepark de Riesen nemen we onze prachtige omgeving serieus. Daar zijn we dan ook zuinig op.
Niet voor niets hebben wij het belangrijke keurmerk 'Green Key goud' in de wacht weten te slepen! Dit keurmerk staat er garant voor dat wij bewust met alle bronnen, de omgeving en de mensen die bij ons werken omgaan. Alles wat het park in- en uitgaat is doordacht. Daarnaast zijn we ook betrokken bij lokale initiatieven en verenigingen.
Maar we gaan nog veel verder. Zo hebben wij als organisatie de Bosplaat op Terschelling weten aan te merken als DarkSky Park. Een prestigieuze titel die laat zien dat je nergens in Nederland beter sterren kunt kijken dan op Terschelling, maar er ook voor garant staat dat deze luxe beschermd wordt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.