West-Terschelling 3 kilometer in Westelijke richting

West-Terschelling is het grootste dorp van Terschelling. Het nostalgische dorp bestaat uit enkele gezellige winkelstraten met leuke winkeltjes, interessante musea en restaurants. Met mooi weer kunt u zich uren vermaken op één van de leuke terrasjes. Wist u dat de haven van West-Terschelling heel bijzonder is? Het is de enige natuurlijke baai van Nederland en tegelijk een van de mooiste van Europa.

 

De Brandaris: Het gezicht van Terschelling wordt al eeuwen bepaald door De Brandaris, de 55 meter hoge vierkante vuurtoren met 206 traptreden, dateert uit 1594. De Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland die al meer dan vierhonderd jaar over het eiland waakt. De vuurtoren bestrijkt een groot deel van de Noord- Nederlandse kust en werkt tegenwoordig geheel automatisch. Door de enorme hoeveelheid apparatuur in de toren is het helaas niet meer mogelijk De Brandaris te beklimmen. Brandarisstraat 2.

 

Het Natuurmuseum en Zeeaquarium: Het natuurmuseum geeft een beeld van de enorme natuurlijke rijkdom van het eiland. In onze expositieruimte worden veel aspecten van het (eiland)weer getoond in de tentoonstelling “Wadden weer en klimaat in beweging”. Het zee-aquarium doet u versteld staan van de vele soorten vissen en zeedieren die rond het eiland voorkomen en… de roggen vinden het heerlijk om geaaid te worden.

 

Het Behouden Huys: Dit cultuurhistorische museum laat alle aspecten van de cultuur en geschiedenis van Terschelling zien. Wilt u weten hoe er vroeger geleefd werd op het eiland, dan is Het Behouden Huys zeker een bezoek waard.

 

Zwembad De Dôbe: Zwembad De Dôbe is een gezellig overdekt familiezwembad op het eiland. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterbad met glijbaan en speelgoed. Het zwembad beschikt over een glijbaan, jetsteams, turbodouches en een bubbelbad.

 

Zeehondentochten: Vanuit de haven van West gaan er meerdere zeehondentochten. Een zeehondentocht is een belevenis voor jong en oud. De tochten duren ongeveer anderhalf uur.

 

Wadlopen: In de zomermaanden kunt u mee met een tocht van Staatsbosbeheer.

 

Schapen- en koeienboerderij Halfweg: Ambachtelijke schapenkaas in verschillende smaken. Gezellige boerderijwinkel met lees- en speelhoek met informatie over het kaasmaken. Ook lamsvachtproducten, schapenwolcremes, eilander- en streekproducten. Er zijn regelmatig kijkdagen en demonstraties.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.