Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

 

U ziet het meteen als u aankomt: vakantiepark Tjermelân springt zorgvuldig om met de bijzondere natuur waar het in ligt. De daken zijn voorzien van zonnepanelen die het grootste gedeelte van de energievoorziening van het park voor hun rekening nemen! Ook zijn er bijzondere maatregelen genomen om lichtvervuiling te voorkomen, wij waren immers ook de voortrekkers in het benoemen van Terschelling tot DarkSky Park! De sterrenhemel op het geïsoleerde eiland Terschelling is weergaloos en Tjermelân draagt daar met speciale verlichting een steentje aan bij. En vergeet natuurlijk niet onze sociale verantwoordelijkheid met sponsoring aan lokale en landelijke goede doelen en een bijdrage aan werkervaringprojecten voor jongeren.Nog steeds worden er continu aanpassingen gedaan om nóg bewuster om te gaan met de rijkdom die we met z'n allen bezitten in onze natuur. Dit uit zich ook in het behalen van een paar prestigieuze keurmerken.Tjermelân is trotse bezitter van het Gouden Green Key keurmerk. Dit betekent dat wij een bijzondere prestatie leveren op het gebied van duurzaam omgaan met natuurlijke bronnen van energie en water. Ook voeren wij het Waddengoud keurmerk, waardoor u weet dat u bij ons een authentieke Terschellinger ervaring krijgt, met zorg voor de omgeving en het milieu en bijzondere aandacht voor onze gasten. Tenslotte zijn wij deelnemer aan het Koploper project, waarbij een kleine groep ondernemers zich inspant om een bijzondere prestatie te leveren op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

We hadden het ook korter kunnen zeggen: Tjermelân is de verantwoordste keuze die u kunt maken!

Sterren kijken op Terschelling!

Sterren kijken op Terschelling!

Terschellingrecreatie is de initiator en financier van Dark Sky park de Boschplaat.

Vakantiepark de Riesen ligt in een van de donkerste gebieden van Nederland.

Ideaal om ’s avonds of ’s nachts sterren te kijken.
Veel sterren kunt u zien in de omgeving van Vakantiepark de Riesen.
Overdag is het in de omgeving van vakantiepark de Riesen al erg mooi: een enorm gebied met duinen, duinmeer, bos, weilanden, wad en strand. ’s Nachts overtreft het zicht hier echter je stoutste verwachtingen.

Dan wordt het gebied verlicht door een schitterende sterrenhemel. Daarom is Terschelling een van de plaatsen waar je het beste sterren kunt kijken.
Op onze receptie kunt u meer informatie krijgen over welke sterren er iedere avond aan de hemel zichtbaar zijn met het blote oog. Mits er niet teveel bewolking is.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.