Oosterend

Het dorpje Oosterend, waar Tjermelân ook onder valt, is het eerste Waddengoud-dorp.

Oosterend bestaat uit één lange straat. Dit meest oostelijk gelegen dorpje is een echt vissersdorp. Ideaal voor rustzoekers en badgasten die het rijk voor zich alleen willen hebben. Ons vakantiepark Tjermelân is hier ideaal gelegen voor de rust en natuurliefhebbers. Het dorp heeft het kortste en meest rustige strand. Het Europees natuurreservaat De Boschplaat is hier ook te vinden.

 

Kaas

Het dorp heeft onder andere een biologische schapenkaasboerderij en een biologische kaasfabriek waar u kunt genieten van al het heerlijks wat de Terschellinger natuur te bieden heeft en waar u kunt meekijken hoe enkele van de meest gewilde exportproducten van Terschelling gemaakt worden.

 

Strandbusexcursie

In een comfortabele strandbus kunt u genieten van het prachtige strand van Terschelling. Spannende verhalen over de strandingen van schepen, bergingen en reddingen geven u een beeld van hoe de eilanders de laatste 100 jaar leven van en op het strand. Het strand is ook meer dan een reep zand, het leeft! Dagelijks zorgen de stromingen, de wind en het getij voor een veranderende omgeving. Vele vogelsoorten vinden aan de kustlijn hun dagelijks eten.

 

Huifkar- en paardentochten Puur Terschelling

Ook kunt u vanuit Oosterend paardrijtochten, huifkartochten en ezelwandelingen doen vanaf de ambitieuze paardenhouderij Puur Terschelling. De tochten bij dit bedrijf zijn een ware belevenis, waarbij u niet alleen veel te zien maar ook te horen krijgt over het eiland, de geschiedenis en de cultuur. U kunt hier kampvuurtochten doen, of garnalentochten of gewoon een simpele rit over de Bosplaat. Maar ook kunt u een tocht in het donker op een paardenrug doen, of zelfs als het weer het toelaat gaan zwemmen in de Noordzeebranding met paard en al!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.