Menu

Midsland op Terschelling

Midsland op Terschelling

Midsland ligt centraal op Terschelling. In het dorp zijn leuke winkeltjes en sfeervolle restaurants met terrassen, waar het in de zomer goed vertoeven is. Midsland was vanouds het bestuurscentrum van het gehele Waddeneiland Terschelling. Terschelling werd later opgesplitst in twee verschillende gemeenten West-Terschelling en Oost-Terschelling. Midsland fungeerde toen als bestuurscentrum van Oost-Terschelling. Pas na de Franse bezetting werden de twee eilandgemeenten samengevoegd tot het huidige "Terschelling". Het huidige gemeentehuis staat in West-Terschelling, het waterschap zetelt tegenwoordig nog wel in Midsland.

De kerk van Midsland, centrum van het dorp

Van oorsprong is Midsland een boerendorp. Veehouderij was de voornaamste bron van inkomen. Tegenwoordig is de jaarlijkse tentoonstelling "Beestemerk" (dierenmarkt) het laatste overblijfsel van agrarisch Midsland. Tegenwoordig is toerisme de voornaamste inkomensbron.

Het dorp heeft verschillende voorzieningen voor de toerist, waaronder een supermarkt, fotograaf, boekhandel met pinautomaat en postpunt, een dieren- en tuincentrum, verschillende kroegen, een discotheek, restaurants en gezellige eethuisjes. Er is een bibliotheek waar u ook tijdelijk lid van kunt worden. Doe ook een een rondleiding bij de kerk van Midsland of de dorpswandeling. Midsland heeft een actieve ondernemersvereniging die regelmatig bijzondere evenementen organiseert.

Midsland dorp avondmarkt

Overnachten op Terschelling? Terschelling Recreatie heeft 2 vakantieparken, 2 vrijstaande zomerhuizen en een hotel. Bekijk welke accommodatie het beste past bij uw wensen. Boek een bungalow, woning met sauna of Adult-only hotelappartement eenvoudig online.

Midsland centraal op Terschelling

Rock 'n Roll weekend

rock around the clock, jaarlijks in september
Gezellig terras strandpaviljoen

Streekproducten en souvenirs

...haal je op de zomerbraderie in Midsland
Trailrun strandloop hardlopen joggen Terschelling Recreatie vakantiehuis bungalow Terschelling

Het Noordzeestrand

het strand is altijd vlakbij en de zeelucht zal je goeddoen