Menu

Over ons

Vakantieparken de Riesen en Tjermelân op Terschelling zijn bij onze gasten zeer geliefd. Over de geschiedenis van de beide vakantieparken sinds de jaren zestig kunnen gasten graag vertellen. Nu nog steeds! Af en toe horen wij nog mooie verhalen van trouwe gasten die de campingtijd nog hebben meegemaakt.

De teams van de huidige vakantieparken werken graag samen. Elk vakantiepark heeft een geheel eigen sfeer en uitstraling en is volwaardig onderdeel van Terschelling Recreatie.

Geschiedenis van vakantiepark Tjermelân

In 1957 waren er al mensen die bij Tjalf en Lot Bakker op de boerderij in Oosterend kampeerden, en vanaf 1963 werd Tjermelân officieel een camping. In 1986 zijn er op het park een de eerste vastere accommodaties geplaatst. Dit was bovendien het jaar waarin Kees en Els Kuiper het vakantiepark overnamen.

Uitbreiding
Er werd steeds meer uitgebreid. Zo kwamen er rond 1990, 18 houten chalets bij en in 1993 een appartementencomplex met daarin 6 appartementen **** en 10 studio’s, het huidige Hotel Tjermelân. Er kwam een restaurant, een nieuwe receptie, een wasserette en een tennisbaan. Vanaf april 1999 zijn de 25 Finse bungalows in de verhuur gekomen.

Comfort

In 2008 zijn de houten chalets vervangen door 34 nieuwe Duinbungalows, waarvan een aantal met twee badkamers, en een aangepaste bungalow voor gasten met een lichamelijke beperking. In 2010 is de receptie verhuisd naar het restaurant. De huidige Finse bungalows en Duinbungalows en Hotelaccommodaties zijn tiptop in orde en worden voorzien van duurzame energie.

Vakantiepark Tjermelân is kindvriendelijk en vuurwerkvrij.

Tjermelan oude boederij 1024x753

Geschiedenis vakantiepark de Riesen

Camping 'De Riesen' was tot het begin van de zestiger jaren een stuk weiland, waar boer Cees Hek uit Hee zijn hooi haalde en waar het vee graasde. Er stonden wel eens wat wildkampeerders, maar daar werd niet aan verdiend. Op een bepaald moment besloot Cees Hek bij de gemeente een kampeervergunning aan te vragen; er werden een paar waterpompen geslagen en enkele houten wc’s geplaatst: toen konden de gasten komen. Dat beviel kennelijk goed, want er kwamen steeds meer aanvragen.
Tot 1978 was De Riesen eigendom van Cees Hek. Later nam dochter Els met haar man Kees Kuiper het bedrijf over.

Direct na de overname begonnen zij met vernieuwen: eerst werd er waterleiding, elektriciteit en riolering aangelegd en de houten wc’s werden vervangen door een toiletunit. Al gauw daarna kocht de familie Kuiper hun eerste eigen caravans, die in de verhuur werden gebracht. Er werden steeds meer caravans geplaatst en later ook zomerhuisjes. Het vernieuwen is doorgegaan tot De Riesen zoals wij dat nu zien met 25 Finse bungalows en 27 Duinbungalows.

Daarnaast vallen de 8-persoons vakantiehuizen De Fuik en Kijkduin in Midsland Noord ook onder het beheer van De Riesen.

Riesen is de Terschellinger naam voor kruipwilg.

Oud krantenartikel met intervieuw eigenaren van vakantiepark de Riesen op Terschelling Hee Terschelling boederij Tjermelan