Menu

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op allerhande vragen. Kies in de linkerkolom een onderwerp en klik vervolgens op de vraag, scroll dan omlaag. Staat uw vraag er niet bij gebruik dan de zoekmachine of bel of mail ons via de contactgegevens die u onderaan elke pagina van de website vindt.

Corona-maatregelen

Welke Corona maatregelen zijn er geldig?

Terschelling Recreatie volgt de actuele voorgeschreven maatregelen, ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus.

Boeken en betalen

Hoe kan ik betalen?

U kunt online betalen via iDeal of het bedrag overmaken.

Moet ik het gehele bedrag vooraf betalen?

Nee, dat hoeft niet altijd. Na ontvangst van de reserveringsbevestiging dient u binnen 14 dagen 50% van de huursom, de helft van de gehuurde extra’s en het annuleringsfonds te betalen. Het restant van de huursom en de door u geboekte extra’s betaalt u uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Zijn de totale kosten lager dan € 250 of reserveert u korter dan 8 weken voor aankomstdatum, dan betaalt u het gehele bedrag in één keer. In overleg kunnen wij ook een andere regeling treffen.

Aankomst en vertrek

Hoever is het lopen vanaf de bushalte?

De Riesen: De bus stopt aan de Hoofdweg bij halte camping de Kooi/camping Cupido te Hee. Daarvandaan loopt u nog ongeveer 800 meter over een asfaltweg naar vakantiepark de Riesen.

Tjermelân: De bus stopt voor de hoofdingang, aan de Hoofdweg halte Tjermelân.

Hoe komt mijn bagage op het vakantiepark?

Vanaf de veerboot of snelboot brengt u zelf uw bagage mee. U kunt gebruikmaken van de bus of taxi en de bagage zelf meenemen. Veel mensen huren bij aankomst op West-Terschelling een fiets, de bagage kan dan door de fietsverhuurder bij het vakantiepark bezorgd worden. Kijk ook bij Fietsen op Terschelling.

Verblijf

Zit de eindschoonmaak bij de huurprijs in?

Ja, alle genoemde huurprijzen zijn inclusief eindschoonmaak.

Waar vind ik de plattegrond van het park?

Via de onderstaande twee links kunt u de plattegronden van onze parken bekijken en downloaden:

Vakantiepark de Riesen

Vakantiepark Tjermelân

Ik gebruik een rolstoel, kan ik bij u op vakantie?

Ja, wij hebben een vakantiebungalow die voor een minder valide is ingericht. Deze bungalow staat op Tjermelan, is voor vier personen en heeft één in hoogte verstelbaar bed, en drie eenpersoonsbedden op vaste hoogte. Er is een onderrijdbare wastafel en dito aanrecht en een aangepaste badkamer. Er zijn brede deuropeningen, een eigen terras en de mogelijkheid om naast de bungalow te parkeren.

Wat is de dichtstbij zijnde supermarkt?

Op supermarkten op Terschelling vindt u alle informatie. Houdt u rekening met verschil tussen hoog en laagseizoen?

Wat is het verschil tussen het hotel Appartement en de Hotel studio?

-Het appartement ligt op de begane grond en heeft een eigen terras.

-De studio bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een trap. In de studio bevindt zich ook nog een wenteltrap naar de vide. De studio heeft geen terras.

-Het appartement heeft een oppervlakte van 44 m² . Oppervlakte van de studio is 22 m² + 10 m² (vide).

Kan ik annuleren?

Er zijn voorwaarden verbonden aan het annuleren. Lees de Algemene Voorwaarden.

Faciliteiten

Is er een sauna bij Terschelling Recreatie?

Er is zowel op vakantiepark De Riesen als op vakantiepark Tjermelân accommodaties met eigen sauna of infraroodcabine. Ook Hotel Tjermelân heeft appartementen met eigen sauna.

Kun je vanaf je vakantiehuis lopen naar het strand?

Sportieve wandelaars lopen naar het Noordzeestrand, let wel op, in het natte seizoen zijn sommige paadjes slecht bereikbaar. De voettocht met een kinderwagen of bolderkar is ook niet altijd te doen, met name bij rul zand. Het gaat soms om heel smalle bos- en heidepaadjes.

Vanaf vakantiepark de Riesen loopt een geoefende wandelaar in ongeveer 45 minuten naar het strand bij West aan Zee.

Vanaf vakantiepark Tjermelân loopt de geoefende wandelaar in 45 minuten via o.a. cranberry-laagtes en duinen naar het Noordzeestrand vlakbij paal 16.

Bekijk ook wandelen op Terschelling.

Accommodaties

Is er linnengoed aanwezig in de bungalow?

Bedlinnen, handdoeken en keukenlinnen kunt u zelf meenemen of bijboeken. In de bungalows zijn kussens en dekbedden aanwezig ( 1-persoons )

Zijn er huisdiervrije accommodaties?

Ja, huisdieren zijn niet toegestaan in het hotel op Tjermelân. Evenmin in de Villa bungalow 2 badkamers op vakantiepark Tjermelân. En ook niet bij de 5 persoons Finse bungalows op de Riesen. Deze zijn huisdiervrij.

Kan ik mijn auto naast de accommodatie parkeren?

Dat hangt van de accommodatie af. Vakantiepark Tjermelân is autovrij. Laden en lossen is wel toegestaan. U parkeert op een centrale parkeerplaats, daarvandaan loopt u naar uw accommodatie.

Op de Riesen kunt u uw auto wel naast uw bungalow parkeren.

Bij de beide vakantiewoningen De Fuik en Kijkduin kunt u de auto op de oprit zetten bij het vakantiehuis.

Wat voor koffiezetapparaat staat er in onze accommodatie?

Bij De Riesen vindt u in de Duinbungalow een filter koffiezetapparaat en een Senseo, in de Finse Bungalow staat een filter koffiezetapparaat. In Kijkduin en de Fuik staan een Senseo, Nespresso en filter koffiezetapparaat. Bij Tjermelân staan in de appartementen en studio's een Nespresso ( dagelijks worden de cupjes aangevuld ). In de Duin- en Villabungalows op Tjermelân staan filter koffiezetapparaten.

Kan ik mijn elektrische auto meenemen?

Ja, zowel op vakantiepark de Riesen en op vakantiepark Tjermelân kunt u uw elektrische auto opladen bij een van beide laadpalen.

Kan ik een kinderbedje of kinderstoel bestellen?

Ja, er zijn kindvriendelijke accommodaties met een kinderkamer met ledikant en commode en deze accomodaties hebben ook een kinderstoel. Het gaat om de bungalows met kinderkamer en ook de vakantiehuizen de Fuik en Kijkduin.

Enkele andere accommodaties hebben een ruime ouderslaapkamer waar een reisbedje bijgeplaatst kan worden. Een kinderstoel kunt u via de site bijhuren.

Hotel Tjermelân is adult-only, hier is geen kindermeubilair.

Wat is er te doen voor kinderen?

Uw kind kan vrij spelen op een van de vele speelveldjes met schommels, zandbakken, evenwichtsbalken en glijbanen die verspreid over de vakantieparken liggen.

U kunt bij de receptie boeken, spelletjes en puzzels (gratis) lenen.

Meer over spelen en op vakantie op Terschelling met kinderen.

Hoe kan ik zo duurzaam mogelijk op vakantie?

Wij doen ons best om u een duurzame vakantie te helpen vieren. Dat is zowel besparen en duurzaam opwekken en ook het vermijden van eenmalige verpakkingen.

Ook kunnen we adviseren waar u te voet of per fiets heen kunt bij uitstapjes. U kunt gebruik maken van de nieuwe veerboten van Rederij Doeksen op Noors LNG, evt. met CO2 compensatie. Op het eiland rijden elektrische bussen. Beide parken hebben door duurzaam te ondernemen het Greenkey Goud keurmerk.

Is er toch nog een huisje beschikbaar?

Als op de website geen vakantiehuis meer beschikbaar is, dan is dat ook echt zo. De beschikbaarheid op de website die u kunt zien, klopt. Het wordt real-time bijgewerkt.

Overige

Verloren voorwerpen weer terug?

U bent iets vergeten? U kunt tijdens openingstijden telefonisch of per mail vragen naar het verloren goed bij het betreffende park.

Als het voorwerp gevonden is dan kunt u zelf bij post.nl een frankering aanvragen. Het verzendbewijs kunt u dan aan ons e-mailen. Dan zullen wij het pakket opsturen.

Mag ik barbecuen op het vakantiepark?

Ja, BBQ mag onder voorwaarden. We vragen om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen, zoals het klaarzetten van een emmer water voor noodgevallen (U wilt immers ook brandwonden voorkomen).

De barbecue mag niet op het gras worden geplaatst, omdat het gras daaronder lijdt. Ook op voldoende afstand houden van het tuinmeubilair.

U kunt eventueel op het eiland een barbecue huren bij Keurslagerij Schaafsma op West-Terschelling.

Staat uw vraag er niet tussen?