Vakanties op Terschelling sinds 1950
Vakanties op Terschelling sinds 1950

Terschelling Recreatie

Tjermelân Zeeaster, Steenloper of Lepelaar. Al onze 59 bungalows hebben een naam en zijn van alle gemakken voorzien. Tegen een bijdrage kunt u gebruik maken van de sauna met riante ontspanningsruimte en privé tuin. Ook hebben wij een drie-sterrenhotel met 16 kamers. Op Terschelling tijdens winterse dagen? Boek een 4-persoons villabungalow met openhaard!

de Riesen Helmgras, Griltjeplak of Stenneplak. Al onze 52 luxe chalets en bungalows hebben een naam en zijn van alle gemakken voorzien. In de zomermaanden vindt u heerlijke verkoeling in het naastgelegen idyllische Duinmeertje. Voor gasten met honden zijn er meerdere bungalows tot beschikking, de omgeving is een waar hondenparadijs. Buiten het park hebben wij twee 8-persoons vakantiehuizen te huur in Midsland-Noord. Bezoek de website voor alle services van vakantieparken Tjermelân en de Riesen

Terschelling Recreatie
Tjermelân
Terschelling Hotel
de Riesen
Bungalows Midsland Noord
Duurzaam

Duurzaam

MVO verklaring

Omgeven door groen, doen we graag groen. We proberen met een verantwoord beleid zo duurzaam mogelijk te werken.  Tjermelân is Green Key Goud gecertificeerd en heeft het Waddengoud keurmerk. De Riesen is Green Key Goud gecertificeerd. Een keurmerk wat aangeeft dat wij net een stap verder zetten door een actief milieubeleid. Met veel plezier zorgen we goed voor u maar ook ons eiland. Bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame lampen die het park ‘s nachts verlichten. Zo kunt u nog steeds heel goed de sterrenhemel zien.

 

Pluk de nacht!

Natuur

Natuur

Bos en duin binnen handbereik en de polder als achtertuin, met daarachter het wad, verkozen tot Werelderfgoed. Struin over het uitgestrekte strand, verken de duinen en geniet van Europees natuurreservaat De Boschplaat. Stap op een huifkar naar De Noordsvaarder en hoor stoere juttersverhalen. Vaar mee met een schipper naar de zeehonden en drink cranberrythee in de Bessenschuur aan de Badweg. Ontdek de knusse restaurants en cafe’s in Midsland & West-Terschelling.

Kids

Kids

Verspreid over de parken staan diverse speeltoestellen. Mascotte scholekster Ekkie is in de zomermaanden op bezoek om kinderen te ontmoeten en bij het Duinmeertje is genoeg te beleven. Bouw een hut, spetter in het water of ga kanoën. Maar trek er ook op uit en verken het eiland. Ga op avontuur met een boswachter van Staatsbosbeheer of ponyrijden bij de Prairie. Voel je Tarzan of Jane in de bomen bij Klimdaris en bekijk schatten in het Wrakkenmuseum. Op Terschelling is genoeg voor kinderen te doen!

Historie

Historie

Vakantiepark De Riesen ligt centraal gelegen in het plaatsje Hee, tussen Midsland en West-Terschelling. Waar nu de bungalows staan liep vroeger vee van de familie Hek. Een weiland omgeven door bomen. Riesen is de Terschellinger naam voor kruipwilg. Rond de zestiger jaren besloot het boerengezin om kampeerders te ontvangen. Waar nu de bungalows van Tjermelân  staan liepen vroeger koeien van de familie Bakker. Rond de vijftiger jaren, toen het toerisme op gang kwam besloot het boerengezin om gasten te ontvangen tijdens de zomermaanden. De gasten sliepen in het hooi en brachten gezelligheid mee.  Persoonlijke aandacht voor onze gasten op een eiland wat ons dierbaar is.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.