Zorgvuldig omgaan met onze natuur
Zorgvuldig omgaan met onze natuur

Terschelling Recreatie is de duurzaamste bestemming voor uw vakantie!

Omgeven door groen, doen we graag groen. Wij doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u inlevert op comfort en kwaliteit. Daarom mogen wij met trots het Green Key Gold en Waddengoud Keurmerk uitdragen. Dit zijn de hoogste certificaten voor duurzaamheid in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

 

Wat doen wij op het gebied van duurzaamheid?

Verantwoord omgaan met water en elektriciteit vinden wij heel gewoon, maar daarnaast gaan we steeds een stapje verder in het verduurzamen van toerisme op Terschelling. Het hotel Tjermelân was bijvoorbeeld vanaf 1990 al gasloos. Daarnaast betekent duurzaamheid voor ons dat wij:
- uw accommodatie met duurzame schoonmaakmiddelen reinigen
- elektriciteit opwekken met zonnepanelen
- een zonneboiler gebruiken in de wasserette en de keuken
- de restwarmte van de koelcel hergebruiken
- A++ energiezuinige apparatuur gebruiken
- water en energie besparen met slimme thermostaten, waterbesparende kranen

  en ledverlichting
- met lokale en biologische producenten een groot assortiment van producten aanbieden
- regenwater opvangen voor het bewateren van de planten

- laadpaal op vakantiepark Tjermelân; Met het plaatsen van een laadpaal heeft vakantiepark Tjermelan weer een stapje verder bij een emissievrije wereld.

 

Ook is er op de parken extra aandacht voor de natuur en de omgeving. Zo zijn er bloemperken speciaal voor bijen en vlinders en alle buitenverlichting is omhuld met een groene folie. Dit groene licht vermindert lichtvervuiling en is beter voor de flora en fauna.


Door de pracht en de zichtbaarheid van de bijzondere sterrenhemel op Terschelling is Melis de Vries van Terschelling Recreatie op het idee gekomen om een Dark Sky Park op te richten. Dark Sky gebieden liggen meestal in natuurgebieden waar de lucht nog schoon is, er stilte heerst en speciale dieren- en plantensoorten leven die gebaat zijn bij een zo natuurlijk mogelijke omgeving. En met succes! Sinds 2015 draagt het natuurgebied De Boschplaat het predicaat Dark Sky Park. Deze titel is het park toegekend door de Internationale Dark Sky organisatie IDA. Zo kunt u optimaal genieten van de sterrenhemel en blijft dit unieke stukje natuur behouden.

 

De duurzame missie van Terschelling Recreatie
Toerisme heeft een grote impact op de ecologie, economie en samenleving op het eiland. Door op een duurzame en innovatieve manier te ondernemen en dit actief zichtbaar te maken voor toeristen en recreanten wil Terschelling Recreatie bijdragen aan beleving en behoudt van de uniciteit van het eiland Terschelling.

 

De duurzame visie van Terschelling Recreatie
Terschelling Recreatie investeert voortdurend in haar parken. Zo blijft Terschelling Recreatie een kwalitatieve, hoogwaardige aanbieder van een toeristische beleving op het eiland Terschelling. Gasten van Terschelling Recreatie maken deel uit van een systeem waarin mens en natuur actief en met zorg voor elkaar samenwerken.

De aarde en de mensen zijn slechts een onderdeel van een groter geheel. Als men over honderd jaar terugkijkt naar de geschiedenis van Terschelling, dan wil Terschelling Recreatie als familiebedrijf zichtbaar hun bijdrage geleverd hebben aan de duurzame ontwikkeling van het eiland.

 

Met veel plezier zorgen we goed voor u maar ook voor ons eiland.

 

 

   

 

 

Green Key Goud
Waddengoud
actief milieubeleid
duurzame lampen