/files/9/0/9/3/Tjermelan-oude-boederij-1024x753.jpg?width=1600&height=500&mode=crop

Geschiedenis Terschelling Recreatie

Vakantiepark De Riesen ligt centraal gelegen in het plaatsje Hee, tussen Midsland en West-Terschelling. Waar nu de bungalows staan liep vroeger het vee van de familie Hek in een weiland omgeven door bomen. Riesen is de Terschellinger naam voor kruipwilg. Rond de zestiger jaren besloot het boerengezin om kampeerders te ontvangen.

Op het terrein van vakantiepark Tjermelân liepen vroeger de koeien van de familie Bakker. Rond de vijftiger jaren, toen het toerisme op gang kwam, besloot het boerengezin om gasten te ontvangen tijdens de zomermaanden. De gasten sliepen in het hooi en brachten gezelligheid en inkomsten met zich mee. De persoonlijke aandacht voor onze gasten en het eilandgevoel delen is altijd ons uitgangspunt geweest.

Het eiland en de natuur zijn ons zeer dierbaar. Het aantal toeristen op Terschelling neemt toe en daarmee ook het belang van natuurbehoud. We willen de prachtige natuur en de rust en de ruimte behouden. Daarom doen wij er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u inlevert op comfort en kwaliteit. Hotel Tjermelân was vanaf 1990 al gasloos en met trots mogen wij het Green Key Gold en Waddengoud Keurmerk uitdragen. Dit zijn de hoogte certificaten voor duurzaamheid in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Als men over honderd jaar terugkijkt naar de geschiedenis van Terschelling, dan wil Terschelling Recreatie als familiebedrijf zichtbaar hun bijdrage geleverd hebben aan de duurzame ontwikkeling van het eiland.