Menu

Strandzeilen op Terschelling

Strandzeilen op Terschelling

Het Noordzeestrand van Terschelling is geliefd bij strandzeilers. Er is een plaatselijke strandzeilvereniging en de Europese kampioenschappen strandzeilen vinden soms op het eiland plaats. Strandzeilers roemen de breedte van het Terschellinger strand.

Strandzeilen, ook wel bekend als blokarten, speelt zich af op het snijvlak tussen land en zee. Laagwater, de juiste wind en een vlak en hard strand zijn dé ingrediënten voor een fantastische strandzeil ervaring. Tot en met windkracht 5/6 zeilt u in vliegende vaart over het strand tot wel 60/80 kilometer per uur als u wilt.

Strandzeilen is geschikt voor jong en oud vanwege de beschikbare duokarten en speciale karten voor oudere kinderen. En het mooie is: blokarten kan het hele jaar rond. Bij lagere temperaturen krijgt u gewoon een warm pak aan. U kunt op Terschelling een blokart huren bij Mooi Weer. Zij begeleiden u bij uw (eerste) strandzeil avontuur over het strand. Aan de glimmende ogen van onze gasten lezen wij bij terugkomst af dat strandzeilen (meestal) een fantastische ervaring is.

MooiWeer Strandovergang West-aanZee Telefoon: 0562 444060 of 06 53995996

Strandzeilen kan twee uur voor hoogwater en twee uur na hoogwater. Actuele informatie over weer en getij.

Bezoek het Noordzeestrand

Bij Terschelling Recreatie vindt u twee vakantieparken en een hotel. Er zijn accommodaties voor 2 - 8 personen, waarvan enkele met een eigen houtkachel, whirlpool, eigen sauna of eigen infrarood cabine.

Of het nou winter, zomer, lente of herfst is.... Een vakantie op Terschelling geeft u altijd een opgeladen gevoel. U kunt uw eigen strandzeilwagen meenemen op de veerboot naar Terschelling. Voor elektrische auto's hebben onze parken oplaadpunten. Boek eenvoudig online uw vakantie op Terschelling.