September 2017

September 2017

13 september 2017 Marktdraverij Midsland

Paardenhoudersvereniging et Hossefolk organiseert jaarlijks terugkerende marktdraverij voor boerenpaarden en ponies onder het zadel of aangespannen op de Heereweg te Midsland.

 

14 september 2017 Beestemerk in Midsland

Op de tweede donderdag in september zijn de Ooster- en Westerburen van Midsland het toneel voor de jaarlijkse beestemerk. Rond de kerk verhandelen de boeren hun vee; er zijn kraampjes, er is gezelligheid.

 

16 september 2017 Terschellinger Open Golfkampioenschap

Dat weekend zal er een spectaculaire 18 holes golfbaan aangelegd worden, nabij het strandpaviljoen Heartbreak Hotel in Oosterend. Golfen op het strand en in de duinen. Afslaan vanaf een duintop met uitzicht op de Noordzee, de breedste stranden van ons land en ons mooie eiland Terschelling. De frisse zeewind door je haren, het geluid van de branding en de vogels en tussendoor strijden om de titel ”Golfkampioen van Terschelling 2017”. Deze tijdelijke strand/duingolfbaan is de oervorm van de linksbaan, langs de kust, in de duinen en met de directe invloed van zeewind en ruig terrein vlak bij de zee.
De fairways zijn een unieke combinatie van duinen, zandvlaktes en strand. Je slaat af van matten en loopt door het losse zand in het duin van tee naar hole. Hindernissen zijn de helmen, aangespoeld juttersmateriaal en de duinen en duintjes zelf. 

 

17 september 2017 Demonstratie roeireddingboot met paarden Paal 8

Demonstratie van het trekken van de klassieke roeireddingboot "Secretaris Schumacher" op de lanceerwagen door de duinen en over het strand met tien Friese paarden worden gegeven. Bij goed weer en mits de branding niet te gevaarlijk is volgt er een lancering in zee.

 

30 september 2017 The Bluescruise Terschelling

Op zaterdag 30 september 2017 zeilen platbodems met aan boord bands en bluesliefhebbers naar Terschelling.
De bluescruise is een weekend-zeiltocht naar één van de Waddeneilanden met bluesmuzikanten en bluesliefhebbers.

 

 

Oktober 2017

Oktober 2017

8 oktober 2017 Trailrun Terschelling

Terschelling is bij uitstek geschikt voor trailrunning: er is bos, er zijn duinen, er is strand en er is ruimte, heel veel ruimte. Je kunt bij de Trailrun Terschelling kiezen uit drie schitterende en zeer afwisselende routes van 15, 25 en 50 kilometer. De langste afstand is een echte uitdaging en daardoor alleen geschikt voor geoefende trailrunners. Ook voor de middelste afstand dien je enige ervaring met trailrunning te hebben. Ben je beginnend trailrunner of wil je graag eens kennismaken met deze prachtige sport, dan is de 15 kilometer net wat voor jou. Maar voor alle drie routes geldt: lopen op een eiland is altijd een bijzondere en onvergetelijke belevenis!

 

25 oktober 2017 Herfst Heksen Markt

Er valt voor jong & oud van alles te beleven in Midsland, een gezellige markt met een hapje, sapje, muziek,lampionnen-optocht marshmallows,pompoenen & heksen. Op woensdag 25 oktober van 16.00 – 19.00 uur.

 

26 oktober 2017 open atelierroute

Stap op de fiets en ontdek hoeveel creativiteit het eiland te bieden heeft tijdens de eerste open atelierroute met muziek.
Verspreid van West naar Oost zijn bij tien ateliers de deuren geopend voor publiek.
Muzikanten van het eiland en daarbuiten zijn aan de kunstenaars gekoppeld en geven bij een aantal locaties doorlopend optredens met korte pauzes.

 

28 oktober 2017 Nacht van de Nacht

In Oosterend wordt de Nacht van de nacht gevierd. Met de Nacht van de nacht wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de duisternis. De Wadden eilanden zijn uitgeroepen tot donkerste plek van Nederland. De stichting Natuurlijk Oosterend wil u graag uitnodigen om deze schitterende duisternis met ons te komen ervaren.

November 2017

November 2017

4 november 2017 Kleintje Berenloop

Vind je een hele of een halve marathon nog te ver, of wil je alvast warmlopen voor de Berenloop op zondag, dan kun je op zaterdagochtend meedoen aan Kleintje Berenloop. Je kunt kiezen uit 5 of 10 kilometer en er wordt gelopen over een mooi natuurparcours door de bossen en duinen van West.

 

5 november 2017 Berenloop

De marathon van Terschelling is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. De Berenloop is een marathon geworden met landelijke uitstraling. Het parcours voert door de schitterende afwisselende natuur van het waddeneiland. Bossen, duinen, heidevelden, polders en brede stranden vormen het decor van deze bijzondere marathon, die deelnemers trekt uit het hele land en ook daarbuiten. In het magazine Runners World is de Terschelling Marathon bovendien als één van de zwaarste marathons van Nederland betiteld.

 

16 t/m 19 november 2017 Filmdagen

Lekker uitwaaien op de brede stranden, eilander specialiteiten eten in de gezellige restaurantjes en heerlijk wegdromen in een van de vele unieke filmzalen. Er draaien pareltjes van eigen bodem , filmspecials, uitreiking van de de Gouden Sil voor de beste korte eilandfilm en een reeks geweldige films!

 

half november 2017 Sinterklaasintocht
Komen Sinterklaas en zijn pieten met de pakjesboot aan op Terschelling. De stoomboot zal in rond 10:45 uur in de haven van West-Terschelling arriveren, daarna volgt een rondrit door het dorp. Aansluitend zullen de dorpen Midsland en Hoorn door de Sint bezocht worden.

December 2017

December 2017

24 december 2017 Eindejaarsmarkt West Terschelling

 

26 december 2017 Kerstwandeltocht West Terschelling

Een verrassende tocht, van ongeveer 10 km. De route voert door bos, duin en polderlandschap. Onderweg wordt u getrakteerd op theater en livemuziek. Daarnaast wordt er gezorgd voor versnaperingen. Tegelijkertijd met de wandeltocht wordt een ‘Winterfair’ in eilander sfeer georganiseerd rondom de start en finish. Hier is van alles te doen voor jong en oud. Zeker aan te bevelen, ook als u niet mee wilt lopen!

 

28 december Midwintermarkt Midsland
Midslander Midwintermarkt. Er zal een uiteenlopend aanbod zijn van: gezellige kraampjes, lekkere hapjes en drankjes, muziek en volksdansen, etc.. Leuk voor jong en oud, gasten en eilanders! Komt allen! De markt is van 15.00 – 20.00 uur.

 

eind december Lichtjestocht Oosterend

 

 

Januari 2018

Januari 2018

1-5 januari 2018 klassieke muziekmidweek Tjermelân

Elke dag genieten van een door een kamermuziekensemble verzorgd concert, met afwisselende samenstellingen en programma's.

In samenwerking met afgestudeerde en studerende musici van het conservatorium in Den Haag wordt een unieke ervaring neergezet.
Zij verzorgen meerdere concerten deze midweek, variërend van een ontbijtconcert tot een sfeervol concert in de avond. 

 

Geniet tijdens een gezellig verblijf in een sfeervolle bungalow of appartement en laat je meenemen door deze muzikale talenten.

 

April 2018

April 2018

7 april 2017 Fjoertoer

Bij de Fjoertoer Terschelling geniet je van de prachtige natuur van het eiland: je wandelt door polder, bossen, duinen en over het strand. Wanneer het donker wordt, wijzen bakens van vuur en licht, gemaakt door eilander kunstenaars, de juiste koers. En natuurlijk finish je bij de enige echte ‘Fjoertoer’: de Brandaris.

Mei 2018

Mei 2018

begin mei 2018 KNRM Reddingbootdag
Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

 

11 mei 2018 HT  Harlingen-Terschelling

Terschelling roeisloepenrace, wat ooit begon op 21 juni in 1975 in het kader van het 100-jarig jubileum van de zeevaartschool, is uitgegroeid tot het grootste sloeproei-evenement van Nederland.

 

12 mei 2018 Bungee roeien West Terschelling

Op zaterdag 12 mei 2018 zal vanaf 14:00 uur alweer de 6e editie van het “Bungeeroeien HT” plaatsvinden in de haven van West-Terschelling.

 

12 mei 2018 Sagitta zeilsloepenrace West Terschelling

De Sagitta is een zeilwedstrijd voor zeilsloepen welke op de zaterdag na de HT Roeirace wordt gehouden. Een aantal zeilsloepen heeft tijdens de roeirace gefungeerd als volgschip. Sommigen hebben zelfs als roeisloep meegedaan. De race start is voor de havenmond van West-Terschelling en dan door het Oosterom richting de "Riepelton". Dit is een scheidingsboei tussen de vaarwaters Oosterom en Riepel. Ieder jaar is het weer een schitterend gezicht om al die zeilsloepen op het water te zien. Zeker met de soms sterk wisselende weersomstandigheden is het ook een wedstrijd welke een groot zeemansschap van de bemanningen vraagt.

 

mei 2018 Kofferbakmarkt Oosterend

Een kofferbakmarkt op camping de Duinkant, waar tweedehands spullen worden aangeboden, letterlijk vanuit de kofferbak van de auto.

juni 2018

juni 2018

15 t/m 24 juni 2018 Oerol

Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

 

25 juni 2018 Sint Jans Draverij in Midsland

24 juni draven volgens eeuwenoude traditie de boerenpaarden in de Oosterburen van Midsland. In het wit gestoken Terschellingers rijden dan – bij voorkeur zonder zadel – om het hardst voor de eer en voor de prijzen. Deze draverij behoort tot de oudste feesten op Terschelling.

 

 

juli 2018

6 t/m 8 juli 2018 Western Weekend

Op 6,7 en 8 juli 2018 wordt West-Terschelling drie dagen lang omgedoopt tot Western Terschelling. De winkelstraten van West-Terschelling worden tijdens de tweede editie van dit festival compleet ondergedompeld in Country & Western-sfeer zodat het dorp volledig verandert in een sfeervol Westerndorp.
U kunt tijdens het festival genieten van Bluegrass en Country muziek, en natuurlijk wordt er aan Linedance gedaan. Ook zijn er prachtig uitgedoste paarden te zien, is er een gezellige Westernmarkt, kunt u meedoen aan leuke Westernspelen en zijn er diverse Westerndemonstraties. En dat is nog maar een deel van het programma!

September 2018

September 2018

7 t/m 9 september 2018 Rock `n Roll Street Terschelling

Midsland gaat een weekend lang “back to The fifties”,met vetkuiven, suikerspin kapsels, petticoats, solexen, oldtimers en natuurlijk veel live muziek.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.